Home         Forside       Nyheder        Katalog         Adresse          Links   


SEJER Andersen


Bestiling: eforlag@mail.dk


   

 Vitus Bering Teatret og dansk-russiske kulturforbindelser

 

 2019

 1.udgave, 1. oplag, 128 sider;

 pris 299,00 kr.

    

                             ISBN 978-87-91142-83-3    

            

 

 

 

 

 Dine Øjne Min Sø - Tes Yeux Mon Lac

 

 2015

 1. udgave, 1. oplag, 214 sider

 pris: 149,00 kr.

 ISBN 978-87-91142-79-6

 

 

 


  

 Et Sommerfuglekys

 

 2011

 300 sider

 pris: 299,00 kr.

 Illustrationer af Marie-Renée Otis

 

 

 

    Det er Eksperimental Forlag en stor glæde at annoncere udgivelsen af digtsamlingen ”Et Sommerfuglekys” af Sejer Andersen. Sejer Andersen har tidligere udgivet to digtsamlinger på fransk på forlaget, men denne er hans debut på dansk.

   Vi er meget stolte over at HKH Prinsgemalen har skrevet forordet og at forfatteren Suzannne Brøgger har givet sit bidrag

 

  new-book-of-poems-butterflys-kiss-in.html

Anmedelse: 

Sommerfuglekysset er udtryk for en sensuel og nænsom berøring, der skaber en sprudlende og kildrende fornemmelse hos såvel modtager som afsender. Denne sensualitet er karakteristisk for Sejer Andersens digtsamling, hvori det mandlige jeg hylder kvindens væsen - betingelsesløst - når han som sommerfuglen svæver fra blomst til blomst. Denne kærlighed til kvinden illustreres bl.a. af udsagn som: "en kvinde er en rose, men en rose uden torne er ikke en kvinde" og "at blive gammel betyder ikke noget, men det, som tæller, er at lære noget mere om dig, så længe jeg lever."

 

Digtsamlingen tager udgangspunkt i det tilfældige møde og det velkendte spilfægteri mellem mand og kvinde, men i flere af digtene vender det mandlige jeg - en aldrende enkemand - for en stund tilbage til minderne om hende, der var engang. Dette tilbageblik forsyner værket med nogle rørende og næsten tårefremkaldende digte, hvori jeget bl.a. spørger: "Jo, jeg er her, men hvor er du?" "Selv i går tænkte jeg på dig, men gennem en andens mund er du dømt til døden, til ikke mere at være her."

 

Digtsamlingen emmer ikke desto mindre af lysten til at leve. For selvom de kære har forladt os, så har de nået at sætte deres spor, og det gør livet værd at leve. Det mandlige jeg hylder derfor livet ved at følge forelskelsens livsbekræftende spor, der endda skærper fantasien. For kvinden er en muse.

 

"Et sommerfuglekys" er prosalyrik, der er opdelt i tematiske faser såsom forelskelsen og erkendt ømhed. Der er tale om frie vers uden rim, og Sejer Andersen leger med læserens forventning ved at eksperimentere med formen og indholdet, der dog aldrig mister sin lettilgængelige stil. For digtsamlingen er fyldt med enkle, uhøjtidelige og humørfyldte anskuelser om bl.a. det mandlige jeg, der trods sin "buddhaform" er klar til at slå kærlighedssaltomortaler og bestige de kvindelige tinder. Digtsamlingen er i øvrigt prydet med canadiske Marie-Renée Otis' utroligt smukke og fascinerende kunstbroderier, der er en oplevelse i sig selv. Disse farverige og sigende motiver virker som et perfekt match til digtene.

 

"Et sommerfuglekys" er en udløber af "Un baiser de papillon" (2008), der tidligere har været anmeldt her i Fransk Nyt, men der er bestemt grund til endnu en gang at trække Sejer Andersen frem i lyset. Denne markante kulturskikkelse inden for teaterverdenen har nemlig atter bevist, at han ligeledes kan begå sig i den litterære verden, og det er som med kærligheden i Andersens univers; når man som læser først er blevet ramt af stemningen, så hænger man for alvor på krogen.

 

Af Tina Camilla Kristensen, FRANSK NYT


 

 Carnet entre deux continents

  juillet 08 - juillet 09

 réflexions poétiques

 (på fransk)

 

 2009

 209 sider 

 

 

 Un Baiser de Papillon (på fransk)

 

 2008

 95 sider

 pris: 190,00 kr.

 Illustrationer af Marie-Renée Otis

 

Anmedelse:

..\Texte\090128 Un baiser de Papillon Jonna P anm da.pdf

..\Texte\090128 Un baiser de Papillon Jonna P critique  fr.pdf

..\Texte\090130 un baiser de papillon Blinkenberg critique fr.pdf

 


bestilling