Home         Forside       Nyheder        Katalog         Adresse          Links   


 

David Neuer

 

De vejfarende

 

2004

sider 183

pris 118,75 kr.

David Neuer har udgivet Dagene er stadigvæk gamle, 2003, Snøresko ved højlysdag, 1997, og en række digte i Hvedekorn. Denne samling digte, prosadigte og småfortællinger er syrede, surrealistiske, og ind i mellem meget underholdende. Nogle af digterne og prosaen er uforståelig for en almendlig læser, andre af stykkerne er givtige og underholdende, men alle stykkerne forlanger at læserne koncentrer sig, og holder snot fra skidt. Mange af de små, korte digte, er ladede med indtryk, sansninger og det personlige, mens prosastykkerne er drømmeagtige, urealistiske, og alligevel fængslende. ”Et liv - studie af tålmodighedens treklang” er en af disse kortnoveller, hvor hovedpersonen kæmper mod tiden, mod det fysiske univers og med sig selv, og afsnittet ”Længer ende væk” rummer en række digte, hvor det erotiske skinner tydeligt igennem. Nogle af Dan Turells tidligere digtsamlinger havde samme ophobning af det sublime og det vrøvlede, men det er ikke den værste sammenligning at blive udsat for.

Karsten Just, DBC

   Ned i dru vade - Ud via reden

 

   2005

   sider 96

   pris 118,75 kr.

Dagene er stadigvæk gamle,

- mest digte 1990-2003

 

2003

sider 155

pris: 137,50 kr.

 

    Jeg blev født i 1969 som slagter. Langsomt lærte jeg at få bugt med mit overdrevent store forbrug af svinekoteletter. Begyndte efter megen overtalelse på konstruktørskolen, hvor jeg var så flink, at jeg gav alle mine idéer væk. Vandt et tåkrumningsmesterskab ved et tilfælde, da jeg lignede den rigtige vinder, men lod mig ikke mærke med det. Malede en del fresker over agerbrugets fremgang men blev pga. løngagtige data kylet i en gylletank. Undslap og sprang ind på en kæmpemæssig kryds og tværs, hvor jeg gakkeglad og jubelidiotisk løb omkring med et tøjæsel, som jeg forsøgte at placere, hvilket var umuligt.

    Så kom der 12 gode år, hvor der ikke skete noget, bortset fra at der fløj små glitrende stykker papir op af mine medmenneskers lommer, hver gang jeg sagde "Like paper".

    Strikkede et halstørklæde, der blev et modefænomen, med mottoet "I et verbum nær et mirakelspejl, hvor løvinder kaster grus mod fontænen".

    Døde dog mod slutningen af mit liv af mangel på succes og gode manerer.

    Vendte kortvarigt tilbage til jorden for at bemale en bil med et sardinskelet.

    Forsvandt så endeligt og har siden været lysår uden for rækkevidde.

D.Neuer... ukendt dato

 

Du kan læse mere om bogen på: www.sentura.dk